Soforal

Contact

e-mail:
Wim van Heeswijk
telephone:
+220 7588387

Lodge and Cultural Centre Berending - The Gambia


Berending Village

Het district Kombo South is door de Gambiaanse overheid aangewezen als ecotoerisme gebied. Met respect voor de kleine gemeenschappen en de ecosystemen zijn er tal van lodges en guesthouses te vinden. Ze bieden een goed alternatief voor de hotels van SeneGambia voor wie kennis wil maken met authentiek donker Afrika.

Het Diola dorp Berending tegen de grens met Zuid Senegal kent een sterke sociale structuur, waarbij beslissingen nog altijd op basis van concensus worden genomen. De bevolking leeft van de landbouw en de visserij. Er is een klein ziekenhuis en er zijn wat schooltjes, maar zonder electriciteit en stromend water leven de mensen er in karige omstandigheden.

SOFORAL Lodge levert er van harte een bijdrage aan om het dorp te ontwikkelen. We bieden werkgelegenheid aan lokale bevolking en kopen zoveel mogelijk bij de plaatselijke middenstand. Daarnaast stimuleren en begeleiden we het vrijwilligerswerk van Europeanen in het dorp.lieke paulien dansen met Lamin

Berending heeft een rijke dans- en drumcultuur. Regelmatig wordt de traditionele Kumpodance gedanst en het dorp kent meerdere djembegroepen, waarvan Soforal de belangrijkste is. Je zult er zeker kennis mee maken.