Soforal

Contact

e-mail:
Wim van Heeswijk
telephone:
+220 7588387

Lodge and Cultural Centre Berending - The Gambia


Cultureel Centrum

SOFORAL Lodge is meer dan een plek om te verblijven. We bieden de lokale gemeenschap activiteiten bij ons aan en laten onze gasten graag kennis maken met de rijke traditionele cultuur.

Het levend houden en uitdragen van tal van culturele uitingen en activiteiten staat daarbij centraal, zoals: muziek, dans en zang, maar ook het stimuleren van creativiteit en verhalen vertellen, van Afrikaans worstelen, het winnen van palmolie en natuurbeheer.

SOFORAL steunt het GUNJUR VILLAGE MUSEUM, een particulier initiatief van development-specialist Lamin Bojang. Zijn museum zal ook voor onze gasten een goede kijk geven op historie en dagelijks leven op het platteland. Lamin zoekt fondsen om zijn centrum te realiseren en wij bevelen hem graag bij u aan: e-mail bojang55@hotmail.com en mobile (00220) 6436637.

Lemon Fish Gallery in Kartong heeft een aardige collectie keramiek, batiks en schilderijen en je kunt er temidden van de kunst ook overnachten. Ze leende ons wat werken om de kamers te decoreren. En in samenwerking met hen biedt SOFORAL de mogelijkheid om bijzondere Afrikaanse films te zien. www.lemonfish.gm - Hannie Stokbroekx (00220) 7643948 of Bakary Sanneh(00220) 6409786.